Ąžuolinės statinės vynui

  • 100 litrų ąžuolinė statinė vynui
    Kodas: AZSY100

    Pasigaminkite išskirtinį gėrimą brandindami ąžuolinėse statinėse 

    Kaina 344.85  su PVM
    50 litrų ąžuolinė statinė vynui
    Kodas: AZSY050

    Pasigaminkite išskirtinį gėrimą brandindami ąžuolinėse statinėse

    Kaina 200  - 210  su PVM
    30 litrų ąžuolinė statinė vynui
    Kodas: AZSY030

    Pasigaminkite išskirtinį gėrimą brandindami ąžuolinėse statinėse

    Kaina 165  - 175  su PVM
    20 litrų ąžuolinė statinė vynui
    Kodas: AZSY020

    Pasigaminkite išskirtinį gėrimą brandindami ąžuolinėse statinėse

    Kaina 145  - 155  su PVM
    15 litrų ąžuolinė statinė vynui
    Kodas: AZSY015

    Pasigaminkite išskirtinį gėrimą brandindami ąžuolinėse statinėse

    Kaina 125  - 135  su PVM
    10 litrų ąžuolinė statinė vynui
    Kodas: AZSY010

    Pasigaminkite išskirtinį gėrimą brandindami ąžuolinėse statinėse

    Kaina 105  - 110  su PVM
    5 litrų ąžuolinė statinė vynui
    Kodas: AZSY005

    Pasigaminkite išskirtinį gėrimą brandindami ąžuolinėse statinėse

    Kaina 90  - 95  su PVM
    3 litrų ąžuolinė statinė vynui
    Kodas: AZSY003

    Pasigaminkite išskirtinį gėrimą brandindami ąžuolinėse statinėse

    Kaina 80  - 85  su PVM
  • Dar nuo senų laikų vyno statinės iš ąžuolo buvo naudojamos ne tik vyno laikymui, bet ir gabenimui, dėl medienos patvarumo ir atsparumo aplinkos veiksniams. Ąžuolinėse statinėse, iki išpilstymo į butelius, vynas laikomas dar ir dabar. Bet jau dėl visai kitų savybių – dėl skonio, kvapo ir spalvos, kuriuos suteikia gėrimui.

    Kodėl vyną brandinti reikėtų medinėje statinėje?

    Visų pirma, mediena yra porėta medžiaga ir tai leidžia lėtai keistis oro dalelėms statinės viduje ir išorėje. Deguonis stabilizuoja vyno spalvą, sušvelnina skonį, sumažina taninų sutraukiamumą.

    Kita priežastis – aromatų perdavimas. Žinoma, kokius skonius ąžuolo statinė suteiks vynui priklauso ir nuo jos išdeginimo. Lengvas skrudinimas gėrimui suteikia saldžių prieskonių, tokių kaip migdolai ir gvazdikėliai, natas. Vidutinis skrudinimas – vanilės ir baltojo šokolado natas. Stiprus skrudinimas daugiau atskleidžia tabako ir dūmo aromatų ir skonių. Mediena taip pat suteikia taninų junginių, dėl kurių vynas tampa minkštesnis, sodresnis, lygesnis.

    Įprastai vynas laikomas 225 l ąžuolo statinėse arba didesnėse ir brandinamas 12-48 mėnesius. Laikant vyną namų sąlygomis mažesnėse statinėse, gali reikėti tik vieno ar vos kelių mėnesių, kadangi medienos sąlytis su vynu yra žymiai didesnis nei didelės talpos statinėse. Ragaukite gėrimą ir išpilstykite į butelius, kai Jums atrodys tinkamas.

    Ąžuolinės statinės yra kaip geros arbatžolės. Galima naudoti keletą kartų, tačiau kiekvieną kartą brandinimas, savybių pritraukimas užtruks vis ilgiau.

    Pagal Jūsų pageidavimus, statinių vidui galime pritaikyti lengvą, vidutinį arba stiprų skrudinimą. Jeigu norite užsisakyti statinę specialiai pagal Jūsų poreikius, kreipkitės į mus el. paštu info@azuolinestatine.lt arba tel. Nr. +370 654 823 81.

    Taip pat vyno statinėms, kaip ir kitoms, siūlome graviravimo paslaugas. Tai geriausias pasirinkimas, kai ieškote išskirtinės verslo dovanos ar dovanos artimam žmogui. Galime išgraviruoti logotipą, paveikslėlį, trumpą sveikinimą ar kitą Jūsų pageidaujamą tekstą.
      

    Skaityti daugiau